AVB & AVD Examen

2013-07-21 033

Bij Rijschool Haarlem kun je ook een motoropleiding volgen en zelfs motorinstructeur worden. Je moet hiervoor een motor theoriecursus volgen en motor examens afleggen. De oefeningen en bijzondere manoeuvres worden je geleerd tijdens de opleiding. Rijschool Haarlem heeft instructeurs die goed zijn opgeleid om jouw goed te begeleiden tot aan het motor examen. Wij streven er naar om elke leerling in 1x te laten slagen en zorgen dat je goed voorbereid bent voor je motor examen. Wij oefenen voornamelijk in de Waarderpolder in Haarlem. Daar is een terrein waar je goed je oefeningen kunt oefenen samen met je instructeur. Vanaf 17 jaar mag er worden gelest op een motor en vanaf 18 jaar vinden de examens plaats. Voor rijbewijs A1 (125cc) en kan op zijn vroegst verzwaard worden op je 20e jaar. Het motor examen bestaat uit 3 onderdelen:

– Theorie examen
– AVB= Algemene voertuigbeheersing (voor het AVB hoef je geen theorie certificaat te hebben tenzij je nog een autorijbewijs hebt dan is theorie wel verplicht.)
– ADV=  Algemene verkeersdeelneming (Je leert bij AVD onder andere kijkgedrag, plaats op de weg en rekening  houden met medeweggebruikers).

Professionele motoropleiding

Snel en zeer voordelig je motorrijbewijs halen. Tijdens het  motor examen volgt de examinator je met een auto samen met je instructeur. Dit is anders dan bij het lessen dan volgt je instructeur jouw met zijn motor. Je hebt verschillende rijbewijzen voor de motor. Namelijk rijbewijs A1, deze is vanaf 18 jaar en geldig tot 11kW (125cc). Rijbewijs A2, volgt op rijbewijs A1 en deze mag je op zijn vroegst op je 20e jaar halen. Geldig tot 35kW. En rijbewijs A, vanaf 22 jaar mag je examen doen voor rijbewijs A= onbeperkte rijbewijs dit kan alleen wanneer je in het bezit bent van rijbewijs A2. Het examen hiervoor is alleen praktijkexamen. Vanaf 24 jaar mag je zonder motorrijbewijs gelijk op voor de A= onbeperkt. Je moet dan wel theorie examen en praktijkexamens doen.

Informatie aanvragen

Please wait...
TOP